Beheerder Facebookpagina Watzeggie weer uit de bak

“Alsof ik iets heel ergs had gedaan, werd ik door Facebook zonder wederhoor in de bak gegooid. Vragen wat er mis was, hoe lang het zou duren, wat te doen om het weer goed te maken, het mocht allemaal niet baten. Ik zat vast en Facebook reageerde nergens op. Wat had ik gedaan? Een kattenfilmpje op de pagina geplaatst.”

De beheerder van onze Facebookpagina kan er nog boos om worden. Op 28 november vond hij op zijn eigen harde schijf een oud kattenfilmpje en plaatste dat op Watzeggie. Tien seconden later werd het filmpje verwijderd, zijn account geblokkeerd totdat hij verklaarde alle Facebook-regels uit zijn hoofd te kennen en mocht hij vervolgens zelf drie dagen geen berichten op zijn eigen tijdlijn meer plaatsen. Deze blokkade werd opgeheven, maar een maand lang mocht hij geen enkele pagina meer beheren.

“Ik was natuurlijk op onderzoek uitgegaan en was er inmiddels achter dat ik een filmpje had ge-upload waar iemand anders de rechten van had. Die andere bleek zelf het filmpje op Internet van particulieren bij elkaar gestotelen te hebben, maar had nu eenmaal wel de rechten van het totale filmpje bij Facebook geclaimd. Ook las ik ergens dat het nogal duister is hoe lang je dan vervolgens in de bak moet zitten, maar dat het maximun een maand was. Drie keer raden, achteraf bleek ik de maximum straf te krijgen. Voor het uploaden van een kattenfilmpje. Wat krijg je dan als je een onthoofding of een aanrading plaatst?”

Op 28 december kwam hij weer vrij, maar had niet meteen zin om weer voor de pagina aan de slag te gaan: “Eerst eens kijken of ik dit nog wel wil. Een pagina beheren op een medium dat zo lullig en onredelijk kan zijn. Als het aan mij lag had ik de pagina al in de eerste week van de blokkade al opgeheven, maar zelfs dat kan je niet als je in de Facebook-bak zit. Ik heb nu vakantie tot 6 januari a.s. Daarna kijk ik wel weer eens wat ik ga doen. Verder of stoppen. Ik moet zeggen, de Facebook rust bevalt me ook wel 😉 “

Beheerder Facebookpagina Watzeggie weer uit de bak
Schuiven naar boven